4 Winnaars Win een ton!

Win een (regen)ton! Zo’n 300 inwoners van Heemskerk gaven zich op voor deze gezamenlijke wedstrijd van PWN, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) en 27 gemeenten in Noord-Holland. De bedoeling van deze actie is, dat mensen bewuster omgaan met water. In Heemskerk wonnen vorige maand 4 inwoners een regenton.

Wethouder Piet Burgering ging bij 1 van de winnaars langs om te feliciteren. Chagay en Eline uit de Scheldestraat hadden de regenton al geïnstalleerd. Uiteraard om daarmee de plantjes in de tuin water te geven. Nu zijn dat er nog niet zoveel. Maar Chagay en Eline willen hun tuin, waarin nu nog flink wat tegels liggen, langzamerhand omtoveren tot een groen paradijsje. Eline: "Dat vinden we veel leuker, ook omdat er dan allemaal beestjes op af komen. Laatst zagen we zelfs een hagedisje."

Ook op andere gebieden zijn Chagay en Eline bezig met duurzaamheid. Zo hebben ze in de keuken een digitaal display – zelf gemaakt door Chagay – waarop ze kunnen zien hoeveel elektriciteit ze opwekken met hun zonnepanelen. Chagay: "Zo weten we precies wanneer we welk apparaat kunnen aanzetten in huis". Wethouder Burgering: "Echt cool. Zo’n display stimuleert je echt om energie te besparen. Ik word hier helemaal blij van. Leuk om te zien hoe steeds meer mensen bezig zijn met duurzaamheid. Stap voor stap bewegen we de goede kant op."