Foto van 2 poppetjes die de tegeltaxi rijden

De tegeltaxi rijdt weer! Laat uw tegels ophalen

Dit jaar doen we opnieuw mee aan het NK Tegelwippen! Door tegels te vervangen door groen, gaan we wateroverlast door hevige regenbuien tegen, bevorderen we de biodiversiteit en voorkomen we hittestress. En u geniet meer van uw tuin! Dus: tegels eruit, groen erin. Lever uw gewipte tegels gratis in of laat ze ophalen door de tegeltaxi.

U kunt uw gewipte tegels gratis inleveren bij het afvalbrengstation. Ook kunt u 3 uur lang een gratis aanhanger lenen om de tegels naar het afvalbrengstation te brengen. Kunt u uw gewipte tegels niet zelf afvoeren? Stuur dan een mailtje naar tegeltaxi@heemskerk.nl. De gemeente haalt dan de tegels - onder bepaalde voorwaarden - bij u op.

Geef de gewipte tegels op

Alle tegels die u uit uw tuin haalt, tellen mee voor de battle. Dus geef het aantal gewipte tegels door op nk-tegelwippen.nl. We strijden bij het NK Tegelwippen tegen Beverwijk en Velsen voor de titel Tegelwipper van de IJmond 2023. Doorgeven van het aantal tegels kan tot en met 31 oktober 2023.

Wat zijn de voorwaarden voor de tegeltaxi? 

  • De tegels worden opgehaald als de tuin wordt vergroend, niét als er nieuwe tegels worden neergelegd.
  • De tegels moeten aan de straat worden geplaatst, minimaal één meter uit een lichtmast of boom, zodat de grijper van de auto de tegels makkelijk kan oppakken. De tegels worden niét uit een tuin of steeg gehaald.
  • De tegels mogen maximaal 1 meter x 1 meter x 0.5 meter hoog zijn, dus een halve kuub.
  • De tegeltaxi rijdt op dinsdag op afspraak.
  • Degene die meedoet aan de actie wordt gevraagd het aantal tegels dat aangeboden wordt te vermelden op nk-tegelwippen.nl,