Groene daken actie: neem nu een groen dak mét korting

Wil jij jouw steentje bijdragen en helpen plensbuien en overstromingen tegen te gaan? Neem een groen dak! Méér natuur in ons dorp is namelijk een van de meest effectieve oplossingen tegen wateroverlast. Samen met Rooftop Revolution hebben we een actie opgezet voor dakeigenaren. Hierdoor betaal je bij deelname geen €50,-, maar 27,50 per m2. De actie geldt tot 24 maart 2024.

De korting komt door subsidie vanuit de gemeente, en door collectieve inkoop van het materiaal. Hoe meer inwoners meedoen, hoe goedkoper! De prijs kan dan nog zakken tot €25,- per m2. De aanleg vindt plaats in april en doe je zelf of samen met je buren. Dat is trouwens helemaal niet lastig. Er zijn handige instructievideo's en je krijgt hulp van Rooftop Revolution.

Waarom een groen dak? 

Een van de meest effectieve oplossingen tegen wateroverlast is dus méér natuur ons dorp in te brengen. Op de daken in Heemskerk liggen enorm veel m2's met potentie. Groene daken zijn daarom een goed idee. Niet alleen voor de dakeigenaren zelf maar ook voor de leefomgeving. Een groen dak fleurt de boel op, verkoelt in warme periodes, verjaagt muggen en gaat wateroverlast tegen. Bovendien gaat je dak veel langer mee! Maar misschien nog wel belangrijker: de beplanting heeft een luchtzuiverende werking en helpt bijen, vlinders en vogels. Op naar een duurzamer en mooier Heemskerk met groene, bloeiende daken!  

Interesse? Aanmelden kan tot en met 24 maart 2024

Heb je een schuur, uitbouw of ander grijs dak dat wel wat groen kan gebruiken? Meld je aan via rooftoprevolution.nl/heemskerk. Je kunt kiezen uit 2 dakpartners: Dakbloemenweide of NatureGreen. Na je aanmelding krijg je een offerte van de dakpartner en worden de groene dakproducten bij je thuis geleverd op 12 of 13 april.