Leg zelf een geveltuintje aan

Wist u dat u sinds kort zelf een geveltuintje mag aanleggen? Dit is een smalle strook met planten tegen de gevel van uw huis (of gebouw). Als u geen voortuin heeft, is dit een leuk alternatief. Het fleurt de straat op én is goed voor de natuur.

Hoe u dit doet? Haal een rijtje stoeptegels langs de gevel weg en zet hier aarde en planten voor terug. Hierbij hebben we wel een paar spelregels. Zoals dat de geveltuin max 60 cm breed mag zijn en dat u deze zelf moet onderhouden. Wilt u aan de slag? Check eerst alle regels op www.heemskerk.nl/aanvragen-en-regelen/geveltuintje. Hier geven we ook tips voor planten die het goed doen in zo'n tuintje.

Let op: een paar straten in Heemskerk hebben een zogeheten waterbergende weg, hierbij heeft u hulp van ons nodig. Een overzicht van de straten en wat je dan kunt doen lees je ook op de pagina.