Een rij met 3 afvalcontainers. Een container voor gebruikt frituurvet, de multi-mini-bak en een container voor kleine elektrische apparaten

Multi-mini-bak voor inleveren klein afval

Sta je ook wel eens met een kapotte lamp, lege batterij of fles oud frituurvet in je hand en denk je: Waar kan ik dit kwijt? Natuurlijk kun je deze spullen inleveren bij het afvalbrengstation. Maar omdat deze spullen zo klein zijn, belanden ze toch vaak bij het restafval. Dat is jammer. Want als je ze in de nieuwe multi-mini-bak gooit, kunnen wij ze recyclen. Al deze spullen bevatten waardevolle grondstoffen. Door ze apart in te leveren zijn deze grondstoffen goed te recyclen.

 

De gemeente heeft 3 multi-mini-bakken besteld. Deze worden in het 2e kwartaal van 2023 op 3 verschillende locaties in Heemskerk geplaatst. In deze bakken lever je je klein afval in, bijvoorbeeld lege batterijen, kapotte lampen of oude CD's. Bij de multi-mini-bak staan ook nieuwe afvalbakken voor frituurvet en kleine elektrische apparaten.

Wat kun je inleveren?

In de multi-mini-bak kan je lege batterijen, spaar- en LED-lampen, oude cd’s en dvd’s, oude telefoons, adapters en inktcartridges inleveren. In de container voor frituurvet en olie mag gebruikt frituurvet of –olie en bakresten. Giet de restjes in een fles of jerrycan en lever ze in deze speciale container. In de container voor kleine elektrische apparaten kan je bijvoorbeeld de oude elektrische tandenborstel, kapotte föhn of een scheerapparaat kwijt.