370 zonnepanelen op dak gemeentehuis

Op het dak van het gemeentehuis liggen 370 nieuwe zonnepanelen. De panelen gaan elk jaar zo’n 170.000 kWh aan stroom opwekken. Dit is gelijk aan het verbruik van 50 eengezinswoningen met 2 volwassenen en 2 kinderen.

Met de zonnepanelen kunnen we voor het grootste deel voor onze eigen energie zorgen. In 2030 willen we een energie neutrale organisatie te zijn. Niet alleen het gemeentehuis, maar alle gebouwen van de gemeente. De zonnepanelen zijn een belangrijke, eerste stap.

Het project verliep vrij soepel. We hadden alleen wat tegenslag door een vertraagde levering van bouwmaterialen. Hierdoor zijn de zonnepanelen later gelegd dan gepland.

Ledverlichting gemeentehuis

Een tweede stap in het energiezuinig maken van het gemeentehuis is het aanbrengen van ledverlichting. Tijdens de verbouwing van het gemeentehuis is daarom alle verlichting vervangen. Ledverlichting is veel zuiniger en draagt ook bij aan besparing op energiekosten. Voor het gemeentehuis gaat het op jaarbasis zo'n 53.000 kWh schelen. Gemiddeld gebruiken 18 huishoudens dit elk jaar aan stroom.