Gratis advies van Duurzaam Bouwloket
Duurzaam Bouwloket geeft inwoners van Heemskerk gratis advies en begeleiding. Zo weet je wat je kunt doen om een energiezuinigere woning te krijgen. Met de subsidiecheck van Duurzaam Bouwloket zie je in een paar minuten welke subsidies en leningen er voor jou zijn.
De duurzaamheidslening van gemeente Heemskerk
De duurzaamheidslening gebruik je o.a. voor:
- Het isoleren van je woning zoals vloer- en dakisolatie of HR++ glas
- De kosten van zonnepanelen of zonneboiler
- Voor de aanschaf van een (hybride) warmtepomp
- Groen dak
De lening sluit je af bij ODIJmond. Je kunt minimaal 2.500 euro lenen en maximaal 25.000 euro.
De Energiebespaarlening
Met de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds kun je ook energiebesparende maatregelen betalen voor je koopwoning. Bekijk vooraf goed welke maatregelen hieronder vallen. Je kunt minimaal 1.000 euro en maximaal 28.000 euro lenen. Is je verzamelinkomen minder dan 60.000 euro, dan leen je tegen een rente van 0%.
Meer hypotheekruimte
Vanaf 1 januari 2024 zijn de leennormen voor hypothecair krediet gewijzigd. Zo kun je meer leenruimte krijgen voor de koop van een energiezuinige woning én voor het verduurzamen van je eigen woning.
Subsidie ISDE
Voor veel duurzame maatregelen kun je subsidie aanvragen. Dit kan via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Check van te voren of de maatregelen die jij wilt uitvoeren op de meldcodelijst staan.
- Zonneboiler of (hybride) warmtepomp. Voor de aanschaf van deze installaties kun je tot wel duizenden euro’s subsidie krijgen. Het subsidiebedrag hangt af van het vermogen en energielabel van het apparaat.
- Voor woningisolatie (glas, dak, vloer, muur, gevel) is een vast subsidiebedrag per vierkante meter isolatie of glas. Je hebt extra voordeel als je 2 of meer maatregelen laat uitvoeren: dan is het bedrag per vierkante meter 2 keer zo hoog.
- Voor aansluiting op een warmtenet kun je € 3.325 subsidie krijgen.
- Bekijk hier alle opties
Tip: Op Verbeter je huis vind je een overzicht van alle subsidies en regelingen per gemeente.
Energiecoöperatie EcoHeemskerk
EcoHeemskerk is de bewonersvereniging voor slim energieverbruik. Veel vrijwilligers (buurtgenoten) werken als energiecoach en zijn hiervoor opgeleid. Je kunt bij hen terecht voor allerlei vragen over je woning en duurzame maatregelen. We werken regelmatig met EcoHeemskerk samen; bijvoorbeeld voor de isolatieactie (NIP) en het project elektrische deelauto.