Water

Op deze afbeelding staat de tekst: Waterdag 20 mei, van 12.00 tot 16.00 uur. Evenemententerrein Park Assumburg. Met supergave, gratis wateractiviteiten voor kids

Kom naar Waterdag 2023!

Geniet op zaterdag 20 mei 2023 in, op en rond het water! Dan organiseren we weer de jaarlijkse Waterdag in Park Assumburg. Aanmelden is niet nodig en alle activiteiten (zoals suppen!) zijn gratis. Zien we je daar? De dag duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie over de waterdag

Dit doen we als gemeente

Ons klimaat verandert. We krijgen steeds vaker te maken met lange periodes van droogte. Afgewisseld met flinke hoosbuien.

We hebben een systeem nodig om het regenwater op te vangen en vast te houden voor droge periodes. In Heemskerk kiezen we ervoor om het regenwater op te vangen onder de weg.

In ons Water- en rioleringsplan geven wij aan hoe we om willen gaan met water in Heemskerk. Bijvoorbeeld met gebruikt water, regenwater, grondwater en open water in sloten en vijvers.

We werken elke dag aan het verbeteren en beheren van ons watersysteem. Daarvoor werken we samen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het drinkwaterleidingbedrijf, inwoners en andere bedrijven. Samen komen we tot goede oplossingen. Lees ons programma 'Samen wijs met water' (pdf, 9 MB).