Laatste fase van De Watertuinen gestart

In het zuidelijk deel van De Watertuinen is het grondwerk al een tijd klaar. Het park wordt veel gebruikt door wandelaars en spelende kinderen. Deze week is de aannemer begonnen met de laatste fase van het project.

Aan de noordkant van de Binnenduinrandweg, bij de Houtwegen, moeten we nog beginnen. Daar komt een glooiend landschap met een waterpoel. De aannemer is deze week begonnen met graven. Als alles volgens plan verloopt, wordt eind volgende week al duidelijk hoe het terrein er ongeveer uit komt te zien.

Grasveld met bloemen

Het noordelijke deel wordt eenvoudiger ingericht dan het zuidelijke deel. In het zuidelijke deel zijn bruggen, paden en stapstenen aangelegd. Het noordelijk deel krijgt een grasveld met bloemen, omringd door bomen en struiken. In het midden komt een waterpoel. Er komen geen verharde paden, maar een gemaaid pad dat door het gebied loopt en leidt naar de oversteek over de fietstunnel.

We verwachten dat we in februari kunnen beginnen met het planten van bomen en struiken in beide gedeelten. Daarmee krijgt De Watertuinen zijn uiteindelijke vorm. Het gebied zal er natuurlijker uitzien, doordat de Binnenduinrandweg wordt afgeschermd door een strook bomen en platen. In totaal planten we 78 bomen, 284 struiken en een elzenhaag van 45 meter lang. Na de beplantingswerkzaamheden zaaien we het terrein in met een bloemrijk grasmengsel. We zetten ook 2 bankjes neer in het zuidelijke deel. We hopen dat we De Watertuinen feestelijk kunnen openen in april!