Nieuw concept: straten schoongemaakt tijdens Straat van de Week

Tijdens de Straat van de Week kiezen we elke week een straat of een paar straten uit om schoon te maken en te onderhouden. Het schoonmaken van een straat doen we op 1 dag: tussen 10.00 en 15.00 uur. We ruimen zwerfafval in plantsoenen op, reinigen de straatkolken (putten) én vegen de straten met een veegwagen.

5 dagen voordat jouw straat aan de beurt is, zetten we gele borden bij de straat. Zo weet je dat de schoonmaakdag eraan komt. We beginnen dinsdag 30 april bij Mina Krusemanpark, Annie Romeinstraat en Mary Zeldenruststraat. De 5 dinsdagen daarop gaan we naar andere straten.

Zo help je mee

In sommige straten staan vaak veel auto's geparkeerd. Hierdoor is het lastig voor onze reinigingsvoertuigen om deze straten schoon te maken. Als je meehelpt door je auto te verplaatsen, wordt uw straat schoner. Parkeer jouw auto op de schoonmaakdag in een andere straat. Lukt het niet om je auto te verplaatsen? Parkeer uw auto dan zo min mogelijk op of naast een straatkolk. Dat maakt ons werk makkelijker. Check heemskerk.nl/straatvandeweek voor meer informatie.