In de IJmond zijn een hoop bedrijventerreinen aangesloten bij GreenBiz. Zo ook de terreinen De Trompet en de Houtwegen/Waterwegen. Ben je een enthousiaste ondernemer die wil verduurzamen?

Dan kun je terecht bij GreenBiz. Voor deelname aan projecten, adviezen, ondersteuning en hulp bij subsidieaanvragen. GreenBiz IJmond is een initiatief van ondernemers. Omgevingsdienst IJmond en wij faciliteren dit.

Informatie over financiële regelingen zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA) of de Vervroegde Afschrijving Milieumaatregelen (Vamil) is te vinden op de website van GreenBiz IJmond en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Via het Ondernemersplein van KVK vind je informatie en advies over duurzaam ondernemen. Je leest hier informatie over:

  • Duurzame energie.
  • Duurzaam inkopen.
  • Zakelijk elektrisch rijden.

Veel ondernemingen en instellingen vallen onder de informatie- en energiebesparingsplicht. Misschien jouw organisatie ook. Dit kan best ingewikkeld zijn. Provincie Noord-Holland, de omgevingsdiensten en gemeenten helpen je graag. Op checkklikbespaar.nl check je of je onder de verplichtingen valt. En zo ja: wat je daaraan kunt doen.

Bij JTF-IJmond (Just Transition Fund) kun je een subsidieaanvraag indienen voor een duurzaam idee. Als je als initiatiefnemer zelf zorgt voor financiering van 50 procent van je idee, kan JTF-IJmond de andere 50 procent subsidiëren. Het gaat om bedragen tussen de 200.000 en de 2 miljoen euro. Op jtf-ijmond.nl lees je meer informatie.